Πόσοι είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 419 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ημέρες/ώρες λειτουργίας

Ο Δήμος Αραδίππου λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, σύμφωνα με το ωράριο της Δημόσιας Υπηρεσίας (με εξαίρεση τη βιβλιοθήκη). περισσότεραΣυντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές

Στο Δημαρχείο Αραδίππου από το 2003 στεγάζεται  και η Συντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής  Παρέμβασης. Αυτή η υπηρεσία εξυπηρετεί οικογένειες παιδιών προσχολικής ηλικίας, κάτω από επτά ετών που έχουν αναπτυξιακή διαταραχή ή νοητικό πρόβλημα. Η υπηρεσία προσφέρεται στις οικογένειες  που μένουν στην Αραδίππου, Λάρνακα και Eλεύθερη Αμμόχωστο. Είναι ανεξάρτητη υπηρεσία, αν και βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Συμβουλευτικού  Κέντρου του Δήμου Αραδίππου. Η υπηρεσία συστάθηκε από την  Επιτροπή Προστασίας Νοητικά Καθυστερημένων Ατόμων, που είναι κάτω από την αιγίδα του Υπoυργείου Εργασίας. Επειδή θεωρείται σημαντικό για την  υπηρεσία να λειτουργεί  μέσα στην κοινότητα και όχι σε θεραπευτικό κέντρο, ο Δήμος Αραδίππου  πρόσφερε χώρο στο Δημαρχείο του για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ο λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης  στηρίζει την οικογένεια ψυχολογικά και παρέχει πληροφόρηση και καθοδήγηση για θέματα που αφορούν το παιδί. Επίσης έχει συντονιστικό ρόλο μεταξύ της οικογένειας και των φορέων παροχής υπηρεσιών. Έτσι υπάρχει εξασφάλιση της αναγκαίας παρακολούθησης και στήριξης του παιδιού όσον αφορά θεραπείες, αξιολογήσεις και οικονομικά βοηθήματα. Όταν χρειάζεται, γίνονται και κατ’ οίκον επισκέψεις.

Στόχος της παρέμβασης είναι η συνεχής ανάπτυξη του παιδιού στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Όποιος  θέλει να ζητήσει βοήθεια ή να πάρει οποιαδήποτε πληροφορία από την Συντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης, μπορεί να απευθυνθεί στο Δημαρχείο Αραδίππου στα τηλέφωνα  24813010/ 99540407.

Λειτουργός της υπηρεσίας είναι η ψυχολόγος κ. Πόλυ Χατζησάββα.