Μήνυμα Δημάρχου

Αγαπητοί συνδημότες,

Τα τελευταία χρόνια η Αραδίππου βρέθηκε μπροστά από πολλές και σημαντικές προκλήσεις που δοκίμασαν τις αντοχές και τις δυνάμεις μας. Οι διαδοχικές κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή) μας οδήγησαν στο να αναδείξουμε ιδιαίτερα αντανακλασικά και να αξιοποιήσουμε όλες εκείνες τις δυνατότητες που διαθέτουμε ,ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και, βεβαίως, να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας.

Ταυτόχρονα, καταφέραμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας, να βελτιώσουμε τις υποδομές και να οδηγηθούμε σε μια αξιοθαύμαστη πορεία ανάπτυξης. Καταφέραμε, όχι μόνο να διατηρήσουμε την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας, αλλά να την αναδείξουμε και να προσελκύσουμε επισκέπτες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, που κάνουν τον τόπο μας γνωστό πέρα και από τα σύνορα του νησιού μας.

Η Αραδίππου μεγάλωσε, διευρύνθηκε, έγινε πλέον σημείο αναφοράς και ένας ελκυστικός προορισμός για νέους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν, να εργαστούν και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Οι δοκιμασίες αυτές απέδειξαν ότι ενωμένοι, με σχέδιο και θέληση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Με αισιοδοξία και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον.

Ένα μέλλον που μας οδηγεί σε μια νέα σελίδα όχι μόνο για την Αραδίππου, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο. Η μεγάλη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προ των πυλών της εφαρμογής της. Και εμείς εργαζόμαστε σκληρά εδώ και χρόνια για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβασή μας στα νέα δεδομένα.

Η νέα εποχή βρίσκει την Αραδίππου πιο διευρυμένη. Καλωσορίζουμε με χαρά τις κοινότητες Κελλιών και Τρούλλων και ανοίγουμε την αγκαλιά μας για να πορευτούμε μαζί σε μια σταθερά ανοδική πορεία. Αξιοποιούμε όλα τα ποιοτικά, τεχνολογικά και ποσοτικά στοιχεία που φέρει αυτή η διεύρυνση, με στόχο έναν ακόμα πιο λειτουργικό και αξιόπιστο Δήμο.

Οι ανάγκες αυξάνονται. Οι αλλαγές που φέρει αυτή η νέα μεταρρύθμιση απαιτούν χρόνο και υπομονή για να αφομοιωθούν πλήρως. Έχουμε την γνώση, την εμπειρία και τις διαδικασίες, ώστε αυτές οι αλλαγές να λειτουργήσουν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, προς όφελος όλων των δημοτών μας.

Ο Δήμος Αραδίππου έχει αποδείξει ότι τολμά και πρωτοπορεί και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Με τη χρήση σύγχρονων μέσων και όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης  για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών προς όλους τους δημότες μας. Με εκσυχρονισμό των υπηρεσιών, απλοποίηση των διαδικασιών και μείωση των χρόνων εξυπηρέτησης των αναγκών σας.

Η αξιοποίηση όλων των τεχνολογικών εργαλείων που μας δίνονται για την διασφάλιση καλύτερης επικοινωνίας και πληροφόρησης, αλλά και ενημέρωσης και συνεργασίας των δημοτών με τις υπηρεσίες του Δήμου είναι βασική μας προτεραιότητα.

Πιστοί στη δέσμευσή μας για συνεχή αναβάθμιση του «ηλεκτρονικού Δήμου», με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αναγκών της καθημερινότητας, αλλά και ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας, σας καλωσορίζουμε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Αραδίππου.

Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στην συχνή, άμεση και δραστική επικοινωνία με τους δημότες, να λειτουργούμε αποτελεσματικότερα στην επίλυση των προβλημάτων και να δημιουργήσουμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης, που θα λειτουργεί με σύστημα και οργάνωση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, να πληγηθείτε στη νέα ιστοσελίδα μας, να γνωρίσετε καλύτερα το προσωπικό και τις υπηρεσίες μας και να συμβάλλετε μαζί μας στο να κάνουμε τον Δήμο μας ακόμα πιο σύγχρονο, ασφαλή και προσβάσιμο για όλους.

 

Φιλικά,

Ευάγγελος Ευαγγελίδης

Δήμαρχος Αραδίππου