Χριστάκης Λιπέρης (1997-2011)

Ο Χριστάκης Λιπέρης είναι ο δεύτερος στη σειρά Δήμαρχος Αραδίππου. Διαδέχθηκε τον Ανδρέα Τράττο το 1996 και παρέμεινε δήμαρχος για τρεις συνεχείς θητείες από το 1996 μέχρι το 2011.

Ο Χριστάκης Λιπέρης γεννήθηκε το 1948 στην Αραδίππου από τον Γεώργιο Λιπέρη και τη Δέσποινα Σκουρουμούνη (Δρούππου) και έχει άλλα τρία αδέρφια. Νυμφεύτηκε τη Γιαννούλα Κώστα Μάρκου και απόκτησαν τέσσερις θυγατέρες, τη Μαρία, τη Δέσπω, την Κωνσταντίνα και τη Γεωργία. Φοίτησε στο Αρρεναγωγείο Αραδίππου και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγγράφηκε στην Τυροκομική Σχολή Ιωαννίνων και μετά την αποφοίτηση του ασχολήθηκε αρχικά με την τυροκομία και αργότερα με τη χοιροτροφία και τις επιχειρήσεις ανάπτυξης γης. Παρά τις έντονες επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τη συμμετοχή του σε συνδέσμους, διοικητικά συμβούλια οργανισμών και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αραδίππου, στο οποίο θήτευσε για 10 χρόνια, έβρισκε χρόνο να μελετά και κατάφερε να αποκτήσει πτυχίο Διεύθυνσης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ως Δήμαρχος έδωσε βαρύτητα στη δημιουργία υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Αραδίππου, αξιοποιώντας κρατικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια.