Μουσείο Παιγνιδιών

Το Μουσείο Παιγνιδιών αποτέλεσε μια ιδέα, η οποία άρχισε να παίρνει μορφή στα μέσα του 2013. Στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αραδίππου και αποτελεί μια συνεργασία του Δήμου Αραδίππου με τον Οργανισμό «Παιδικό Μουσείο Κύπρου» και το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α., το οποίο διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από παλαιά και συνάμα σπάνια παιγνίδια, μέρος των οποίων στεγάζεται στο Μουσείο Παιγνιδιών στην Αραδίππου.

Τα εκθέματα του μουσείου καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσονται στην προσπάθεια δημιουργίας του «Παιδικού Μουσείου Κύπρου». Απευθύνεται σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει την ιστορική εξέλιξη και τον ρόλο του παιγνιδιού. Σκοπός του Μουσείου είναι να αναδείξει το παιδί που όλοι κρύβουν μέσα τους και να ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων, προκαλώντας τους μικρότερους να γνωρίσουν τα παιγνίδια των περασμένων χρόνων και τις αλλαγές που έχουν υποστεί με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Νοέμβριο του 2013, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 20 Νοεμβρίου από τον δήμαρχο της πόλης κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη, την κ. Κλαίρη Αγγελίδου, Πρόεδρο του Οργανισμού «Παιδικό Μουσείο Κύπρου» και τον κ. Ρένο Μιχαηλίδη, Πρόεδρο του ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α.

Το 2019, ο Δήμος Αραδίππου πήρε το βραβείο της Πράσινης Σημαίας για το «Μουσείο Παιγνιδιών», στην κατηγορία Πολιτισμός και Περιβάλλον. Με τη βράβευση αυτή, ο Δήμος Αραδίππου εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης. Εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη περίοδο του Κορονοϊού έχουμε ανανεώσει τόσο το χώρο του Μουσείου Παιγνιδιών όσο και την αξιόλογη και εξαιρετικά σπάνια συλλογή που φιλοξενεί και είναι πλέον έτοιμο να δεχτεί όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε παλιές εποχές μαθαίνοντας την ιστορία του κάθε παιγνιδιού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ