Εξωκκλήσι Αγίου Ιωάννη Ρώσου

Το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Ρώσου βρίσκεται στην περιοχή «Κοντές» της Αραδίππου, κοντά στο Καλό Χωριό και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από την οδό Καλλιθέας, που περνά μέσα από τη νέα οικιστική περιοχή της Αραδίππου, στην τοποθεσία «Βουνάρι του Κώστα». Κτίστηκε σε γη που ανήκε παλαιότερα στον Στυλλή Παναή Ιρμιλίκκη και σήμερα είναι ιδιοκτησία της εγγονής του, Ελένης και του συζύγου της Χαράλαμπου Μελετίου, που είναι οι κτήτορες του ναού.

Η απόφαση για την ανέγερση μικρής εκκλησίας αφιερωμένης στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο λήφθηκε από το ζεύγος Μελετίου, ως τάμα τον Άγιο, όταν επισκέφτηκαν την εκκλησία του, που βρίσκεται στο Προκόπιο της Εύβοιας και βίωσαν τη θαυματουργή του δύναμη, που βοήθησε την Ελένη να ξεπεράσει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Προς εκπλήρωση του τάματος, το εξωκλήσι χτίστηκε μέσα σε 2 χρόνια (2013 – 2015) από τον σύζυγό της Χαράλαμπο Μελετίου, με τη βοήθεια πολλών φίλων και συγγενών, που εργάστηκαν εθελοντικά ή συνεισέφεραν για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του. Τα αποκαλυπτήρια του Κτητορικού Λίθου έγιναν από τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη και τον Λούκα Μιχαηλίδη, εκπρόσωπο των αποδήμων Αυστραλίας στις 27 Μαΐου 2015, την ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Το εξωκλήσι ανήκει στη θρησκευτική ομάδα των παλαιοημερολογιτών και λειτουργείται μία φορά το μήνα.