Ιερά Μονή Αγίου Επιφανίου (Παλαιοημερολογιτών)

Η Ιερά Μονή Αγίου Επιφανίου κτίστηκε το 2006 με δαπάνες πιστών Παλαιοημερολογιτών. Αρχικά είχε κτιστεί ο ναός και στα επόμενα χρόνια το έργο ολοκληρώθηκε με την ανάπτυξη της απαραίτητης υποδομής για τη λειτουργία της Μονής. Το 2008 στον χώρο της Μονής ανεγέρθηκε το εξωκκλήσι του Αγίου Βασιλείου.

Η Μονή βρίσκεται ανάμεσα στον Δήμο Αραδίππου και την κοινότητα Αβδελλερού και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων που επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο. Είναι κτισμένη σε ύψωμα της περιοχής και δεσπόζει μιας απέραντης έκτασης γης, μεγάλο μέρος της οποίας είναι καλυμμένο με ελαιόδεντρα.

Πνευματικό Ίδρυμα «Άγιος Επιφάνειος»: Με την ίδια ονομασία λειτουργεί στην Αραδίππου το ομώνυμο πνευματικό ίδρυμα των Παλαιοημερολογιτών «Άγιος Επιφάνειος», το οποίο ιδρύθηκε το 1992 με προσωρινή έδρα το Ησυχαστήριο Ζωοδόχου Πηγής, στο Αβδελλερό. Από το 1997 το ίδρυμα στεγαζεται σε ιδιόκτητο οίκημα στην Αραδίππου.

Σκοποί του Ιδρύματος είναι η προάσπιση της ορθόδοξης πίστης, η προσφορά κοινωφελούς έργου, όπως είναι η συγγραφή βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου, η διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως η εθελοντική αιμοδοσία, οι διαλέξεις με θέματα πνευματικού και κοινωνικού περιεχομένυ, η στήριξη άπορων οικογενειών κ.α.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ