Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών

Η Συντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης (ΣΥΕΠΠ) απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (μέχρι 8 ετών) που παρουσιάζουν αναπτυξιακές δυσκολίες (νοητική αναπηρία, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ΔΕΠΥ, καθυστέρηση λόγου, γενετικά σύνδρομα, κινητικές δυσκολίες, προωρότητα, κ.α.).

Η ΣΥΕΠΠ προσφέρεται από την Επιτροπή Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΕΠΑΝΑ), η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο/H Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης (ΛΕΠΠ) δεν παρέχει θεραπείες αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της οικογένειας και του παιδιού, προωθεί τα οικονομικά και άλλα δικαιώματα της οικογένειας (π.χ. ΕΕΕ, ΓεΣΥ κλπ.), παρέχει ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική προς τους γονείς και βοηθά στο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών προς όφελος του παιδιού. Γενικότερα ο/η ΛΕΠΠ είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ οικογένειας και των φορέων παροχής υπηρεσιών.

Η ΣΥΕΠΠ παρέχεται δωρεάν και δεν υπάρχει λίστα αναμονής. Ο/Η λειτουργός έχει κατάρτιση στη ψυχολογία και οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης για τις επαρχίες Λάρνακας/Αμμοχώστου είναι η κα Νατάσα Χατζηγιαννακού, η οποία στεγάζεται σε γραφείο στο Δημαρχείο Αραδίππου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

7:30 π.μ. - 3:00 μ.μ.

Νατάσα
Χατζηγιαννακού

Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης
(Ψυχολόγος)

other

Φωτεινή
Ορθοδόξου

other

Μαρία
Στυλιανού

other

Μαρίνα
Σταυρίδου

other

Λοΐζος
Κοντονικόλας